Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Middelloonregeling

Print deze pagina

U bouwde pensioen op in een middelloonregeling

Ieder jaar bouwde u pensioen op over een deel van het salaris dat u in dat jaar hebt verdiend (met een maximum van € 82.700,-). U bouwde niet over uw hele salaris pensioen op. Uw pensioenfonds houdt namelijk rekening met de AOW die u van de overheid ontvangt als u met pensioen gaat. Het deel van uw salaris waarover u geen pensioen opbouwt, heet ‘franchise’.

Over uw salaris minus de franchise bouwde u jaarlijks 1,738% aan pensioen op. Het totale pensioen dat u zo heeft opgebouwt, is de optelsom van al die jaren plus de eventuele indexatie. Vanaf uw pensioendatum ontvangt u dit pensioenbedrag elke maand, zo lang u leeft. Dit heet een middelloonregeling.

Is uw salaris hoger dan € 105.075,-? Dan kunt u over het bovenste deel van uw salaris pensioen opbouwen in een aparte (netto) pensioenregeling. Deze wordt niet uitgevoerd door Pensioenfonds Staples. Dit pensioen 1-2-3 gaat alleen over de basispensioenregeling. Hebt u vragen over de netto regeling dan kunt u terecht bij uw werkgever.

Kies uw taal

Welkom op de website van Pensioenfonds Staples

Op het gebruik van deze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage