Pensioen ontvangen 

Betaaldata 2023: uw pensioen betalen wij elke 22ste van de maand

Valt de 22ste in het weekend? Dan betalen we uw pensioenuitkering op de vrijdag vóór dat weekend. Bij MijnStaplesPensioen ziet u uw persoonlijke pensioeninformatie.

 

Naar het buitenland tijdens uw pensioen

Verhuist u tijdens uw pensioen naar het buitenland? Dan verandert er niets aan uw bruto pensioen. Wel moet u op een aantal andere zaken letten.

Belastingen

Wij houden op uw bruto pensioenuitkering een aantal wettelijke bijdragen in. Denk hierbij aan loonheffing en premie zorgverzekeringswet.

Pensioenuitkering

Toeslagverlening

Elk jaar beoordeelt het bestuur of de financiële positie van het fonds goed genoeg is om uw pensioen aan te passen aan de stijging van de prijzen. De financiële positie van het pensioenfonds is goed genoeg om per 1 januari 2023 de pensioenen gedeeltelijk te indexeren. De pensioenen van alle deelnemers worden verhoogd met 8,3%.

 

Meer informatie over indexatie

Veelgestelde vragen

U ontvangt AOW-pensioen op de dag waarop u de AOW-leeftijd heeft bereikt. Dat is voor iedereen verschillend. Op de website van het SVB kunt u aan de hand van uw geboortedatum zien wat uw AOW-leeftijd is. Ook leest u daar de AOW-bedragen.

 

Plezier op het strand
Bureau
Miniatuurvoorbeeld

Welke keuzes hebt u in de pensioenregeling?

Lees hier welke keuzes u kunt maken als u met pensioen gaat. Bijvoorbeeld de keuze om eerst een paar jaar een hoger ouderdomspensioen te ontvangen, en daarna een lager ouderdomspensioen.

Lees meer

Vereniging Gepensioneerden Buhrmann/Ce/Staples

De VGB is opgericht op 3 januari 2002 en telt nu ca. 1000 leden.

Kijk wat we voor u als gepensioneerde of toekomstig gepensioneerde kunnen betekenen.

Test