Nieuwsbericht

Ons pensioenstelsel wordt vernieuwd

15 juni 2023

De Eerste Kamer stemde op 30  mei voor de Wet toekomst pensioenen. In de Wet toekomst pensioenen staan de nieuwe regels van de overheid voor pensioen. Of deze wet ook effect heeft op uw pensioen bij het Pensioenfonds Staples wordt door het bestuur nog nader bestudeerd.

Het Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten pensioenfonds waarin geen premie meer wordt betaald voor verdere pensioenopbouw, en waarbij de werkgever sinds eind 2021 geen actieve rol meer speelt. We waren hierdoor in de veronderstelling dat er geen mogelijkheid was om de in het verleden opgebouwde pensioenen om te zetten naar de nieuwe pensioenregeling (het zogenoemde ‘invaren’). Inmiddels blijkt dat deze mogelijkheid toch niet is uitgesloten.

We bestuderen als bestuur alle toekomstalternatieven, nu duidelijker is geworden welke (on)mogelijkheden de nieuwe wet mogelijkerwijs zal bieden.

Bij het maken van de toekomstige keuzes staat bij het bestuur van het pensioenfonds centraal wat het meest gunstig is voor de deelnemers van het pensioenfonds. Een eventuele nieuwe pensioenregeling moet uiterlijk 1 januari 2028 zijn ingevoerd. Dat is de deadline die minister Schouten heeft gesteld.

Wat betekent dit voor uw pensioen op dit moment?

Op dit moment verandert er niets aan de pensioenregeling. Uw pensioen en pensioenuitkering blijven we uitvoeren volgens de huidige regeling. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wij houden u op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief om actuele informatie te ontvangen. Log in op MijnStaplesPensioen en ga naar Mijn gegevens om u aan te melden. Wilt u meer weten over de nieuwe pensioenregels kijkt u dan op www.onsnieuwepensioen.nl.

Hebt u vragen?

Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via telefoonnummer (020) 426 63 20 van 8.30 - 17.00 uur ma-vr of mail ons via pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl.