Nieuwsbericht

Pensioenakkoord: update mei 2021

25 mei 2021

Pensioenakkoord: update mei 2021

Vorig jaar juni is het pensioenakkoord bereikt. Sindsdien werkt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Wet Toekomst Pensioenen.

Wet en invoering pensioenakkoord jaar uitgesteld

De nieuwe wet zou er 1 januari 2022 zijn, maar is uitgesteld naar 1 januari 2023. De invoering moest uiterlijk 1 januari 2026 geregeld zijn, maar dat wordt nu 1 januari 2027. Beiden zijn dus een jaar uitgesteld.

Wat betekent het pensioenakkoord voor uw pensioen?

Het Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten pensioenfonds waarin geen premie meer wordt betaald voor verdere pensioenopbouw. Gesloten fondsen staan voor de keuze of ze de in het verleden opgebouwde pensioenen gaan omzetten naar de nieuwe pensioenregeling (het zogenoemde ‘invaren’).

Omzetten naar een nieuw pensioencontract betekent dat uw pensioen meer gaat mee bewegen met de economische ontwikkeling. Niet omzetten betekent dat de huidige situatie blijft bestaan, waarin er ook onzekerheid is over indexatie en het risico van korten blijft bestaan.

Het pensioenfonds denkt mee

Aan de voorwaarden voor dat omzetten wordt nog gesleuteld, waardoor nu niet duidelijk is welke optie het beste uitpakt. Voor het bestuur van het pensioenfonds staat bij het maken van de keuze centraal wat het gunstigst is voor de deelnemers van het pensioenfonds.

Invoering pensioenakkoord uiterlijk 1 januari 2027

Er moet nog veel worden uitgewerkt en keuzes worden gemaakt. Dat duurt nog een paar jaar. Tijdens de overgang naar pensioenakkoord blijven wij u hierover natuurlijk infomeren.

Hebt u vragen?

Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via telefoonnummer (020) 426 63 20 van 8.30 - 17.00 uur ma-vr of pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl