Nieuwsbericht

Faillissement Staples Nederland is niet van invloed op Stichting Pensioenfonds Staples

20 oktober 2023

Op 18 oktober jl. werd bekend dat kantoorgroothandel Staples Nederland B.V. failliet verklaard is. Hoewel dit voor de werknemers een hele vervelende situatie is heeft het geen gevolgen voor Stichting Pensioenfonds Staples of voor het pensioengeld dat het pensioenfonds in beheer heeft.

Stichting Pensioenfonds Staples (SPS) is namelijk een gesloten pensioenfonds en heeft sinds 1 juli 2018 geen actieve deelnemers meer. Er vindt dus geen pensioenopbouw meer plaats bij SPS. Het fonds is gesloten voor nieuwe opbouw en de uitvoeringsovereenkomst met de voormalige werkgever is toen ook beëindigd.  

Alle pensioenen die tot 1 juli 2018 voor die deelnemers zijn opgebouwd blijven bij het pensioenfonds staan. Het faillissement van kantoorgroothandel Staples Nederland verandert daar niets aan. 

Onze ambitie is om de middelen die aan het fonds zijn toevertrouwd zo te beheren dat iedereen die deelneemt aan ons fonds, nu en in de toekomst, een goed pensioen ontvangt. Het bestuur probeert daarbij de pensioenen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen.