Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Ouderdomspensioen

Print deze pagina

Ouderdomspensioen

Via uw werkgever Staples nam u deel in de pensioenregeling van Pensioenfonds Staples en bouwde u ouderdomspensioen op. Dat ouderdomspensioen ontvangt u standaard als u 67 jaar wordt. Uw ouderdomspensioen is een aanvulling op de AOW. De AOW is het pensioen dat u van de overheid ontvangt als u de AOW-leeftijd bereikt.

Vanaf uw 67e krijgt u elke maand pensioen zolang u leeft

Hoeveel pensioen u straks ontvangt van Pensioenfonds Staples is vooral afhankelijk van de hoogte van het salaris dat u hebt verdiend, de inhoud van de pensioenregeling en het aantal jaren dat u deelnam. Het ouderdomspensioen wordt vanaf uw 67e maandelijks uitbetaald, zolang u leeft. De hoogte van het ouderdomspensioen staat op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Elk jaar hebt u pensioen opgebouwd over een deel van het salaris tot maximaal € 82.700,- dat u in dat jaar hebt verdiend. U bouwde niet over uw hele salaris pensioen op. Uw pensioenuitvoerder hield namelijk al rekening met de AOW, die u van de overheid ontvangt als u de AOW-leeftijd bereikt. Het deel van uw salaris waarover u geen pensioen hebt opgebouwd, heet ‘franchise’. Over het salaris tot maximaal € 82.700,- minus de franchise bouwde u jaarlijks 1,738% aan ouderdomspensioen op.

Een rekenvoorbeeld om te zien hoe u pensioenopbouw werkt
Stel: u verdiende € 35.000,- in een bepaald jaar, bij een fulltime dienstverband. De franchise was € 15.000,-. Uw pensioengrondslag is dan € 20.000,-. U bouwde in dat jaar 1,738% ouderdomspensioen op over de pensioengrondslag van € 20.000,-. Dat is € 348,- in dat jaar. Het ouderdomspensioen dat u bij pensionering ontvangt, is een optelsom van alle jaren plus de eventuele indexatie.

Kies uw taal

Welkom op de website van Pensioenfonds Staples

Op het gebruik van deze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage