Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 U bouwt op drie manieren pensioen op

Print deze pagina

Drie pijlers

A. AOW: dit pensioen krijgt u van de overheid
De AOW is het wettelijke pensioen van de overheid, voor iedereen die in de periode van vijftig jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd in Nederland heeft gewoond of gewerkt. Op welke leeftijd u AOW krijgt, hangt af van uw geboortedatum. De AOW-leeftijd stijgt namelijk de komende jaren. Ook de hoogte is niet voor iedereen gelijk. De hoogte is afhankelijk van uw gezinssituatie en hoe lang u in Nederland hebt gewoond. De AOW-bedragen worden ieder jaar aangepast aan de inflatie. Informatie over de hoogte van de AOW en uw AOW-leeftijd vindt u op www.svb.nl.

Let op: hebt u niet altijd in Nederland gewoond of gewerkt? Dan kan uw AOW lager uitvallen.

B. Het pensioen dat u via uw werk heeft opgebouwd

Hoeveel pensioen u hebt opgebouwd via de regeling van uw werkgever, ziet u op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO). U ontvangt één keer per jaar het UPO. Wilt u een overzicht van de pensioenen die u bij andere werkgevers hebt opgebouwd? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Kijk in Mijn pensioen om te zien wat u hier hebt opgebouwd.

C. De pensioenaanvulling waar u zelf voor zorgt

U kunt zelf een aanvulling regelen op uw AOW en het pensioen dat u hebt opgebouwd bij ons. Bijvoorbeeld via banksparen of door een verzekering - zoals een lijfrente – af te sluiten. Of u dat nodig vindt, hangt af van uw financiële en persoonlijke situatie. Een financieel adviseur kan u helpen bij het maken van keuzes. U kunt ook kijken naar de pensioenschijf van vijf op de website van het Nibud, ww.nibud.nl.

Kies uw taal

Welkom op de website van Pensioenfonds Staples

Op het gebruik van deze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage