Nieuws

22 december 2017

Nieuwsbericht

Verhoging pensioen per 1 januari 2018

De financiële positie van het pensioenfonds is goed genoeg om bijna volledig toeslag te verlenen. De pensioenen van gepensioneerden en gewezen deelnemers worden verhoogd met 1,29% en die van actieve deelnemers met 1,50%. Dit komt overeen met 96% van de maatstaf. Met het verlenen van toeslag moet rekening worden gehouden met wettelijke regels. Het pensioenfonds mag pas volledig toeslag verlenen bij een dekkingsgraad van 122%. Eind november was de dekkingsgraad 121,4%, dus net niet hoog genoeg om volledig toeslag te kunnen verlenen. Het uiteindelijke toeslagbesluit wordt altijd genomen door het ...
22 december 2017

Nieuwsbericht

Pensioenleeftijd blijft gelijk, opbouwpercentage omlaag

De gemiddelde levensverwachting is de afgelopen jaren gestegen. Mensen ontvangen daardoor langer AOW- en pensioenuitkeringen. Om dit effect te beperken heeft de overheid al eerder besloten om stapsgewijs de AOW-leeftijd en de pensioenrichtleeftijd voor toekomstige pensioenopbouw te verhogen. De waarde van opgebouwde pensioenuitkeringen wordt hierdoor niet aangetast. In 2015 is de pensioenrichtleeftijd voor toekomstige pensioenopbouw wettelijk opgehoogd van 65 jaar naar 67 jaar. Door de gestegen levensverwachting wordt deze pensioenrichtleeftijd vanaf 2018 verder opgehoogd naar 68 jaar. De wett...
11 december 2017

Nieuwsbericht

Beleidsdekkingsgraad in november gestegen naar 121,4%

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Staples is eind november 2017 121,4%. Hij is daarmee gestegen ten opzichte van oktober 2017. Met de dekkingsgraad wordt de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds uitgedrukt. Lees er hier meer over. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden. De actuele dekkingsgraad is licht gedaald van 124,2% eind oktober 2017 naar 124,1% eind november 2017. Meer informatie over het verloop van de dekkingsgraad vindt u op de pagina dekkingsgraden.
4 december 2017

Nieuwsbericht

Welk pensioentype ben jij?

Wat is goed om nu te weten over je pensioen en wat is goed om nu te doen? Ontdek het op de website Detijdvanjeleven.nl, een initiatief van de Pensioenfederatie. De website is gericht op (jonge) mensen die graag wat meer willen weten over pensioen. Je wil tenslotte je hele leven de tijd van je leven! Op de website kun je een leuke pensioentest doen en zo ontdekken welk pensioentype je bent.
1 december 2017

Nieuwsbericht

Mijnpensioenoverzicht.nl bijgewerkt

Vanaf vandaag ziet u een bijgewerkte stand van uw opgebouwde pensioen op Mijnpensioenoverzicht.nl. Het is de stand per 1 oktober 2017. Mijnpensioenoverzicht.nl is een website van de overheid waarop u het opgebouwde pensioen bij uw oude en huidige werkgever kunt zien en inzicht kunt krijgen in uw AOW-uitkering. Een handige website dus, zeker als u bij verschillende werkgevers hebt gewerkt. Ga naar Mijnpensioenoverzicht.nl
27 november 2017

Nieuwsbericht

Leg uw e-mailadres vast in Mijn Staples Pensioen

Sinds dit jaar ontvangt u bepaalde post van het pensioenfonds alleen nog digitaal. Tenzij u hebt aangegeven liever post in de brievenbus te willen ontvangen. Als er digitale post klaarstaat in Mijn Staples Pensioen, dan krijgt u daar een e-mailnotificatie van. Daarvoor moet u wel uw e-mailadres vastleggen in Mijn Staples Pensioen. Hebt u dat nog niet gedaan? Log dan nu in op Mijn Staples Pensioen, dat kan met uw DigiD. Nadat u bent ingelogd vragen wij u om een e-mailadres vast te leggen. Daarna ontvangt u een verificatiemail waarmee u uw e-mailadres kunt bevestigen. Ga naar Mijn Staples Pensio...
10 november 2017

Nieuwsbericht

Beleidsdekkingsgraad gestegen naar 120,7% (eind oktober 2017)

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Staples is eind oktober 2017 120,7%. Hij is daarmee gestegen ten opzichte van september 2017. Met de dekkingsgraad wordt de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds uitgedrukt. Lees er hier meer over. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden. De actuele dekkingsgraad is gestegen van 124,0% eind september 2017 naar 124,2% eind oktober 2017. Meer informatie over het verloop van de dekkingsgraad vindt u op de pagina dekkingsgraden.
9 november 2017

Nieuwsbericht

Betrouwbaar beheer van uw pensioengeld

Bij het beheren van een pensioenfonds zijn risico's niet te vermijden. Er bestaan zowel financiele als niet-financiele risico's. Het beheer van een pensioenfonds draait voor een groot deel om het beheersen van deze risico’s.  Hoe zorgt het bestuur ervoor dat het pensioenfonds zo verantwoord mogelijk risico loopt? Een goed functionerende en betrouwbare organisatie van het pensioenfonds is hiervoor essentieel.  Lees hier meer over de verschillende risico’s, hoe deze worden beheerst en hoe dit wordt gecontroleerd.
3 november 2017

Nieuwsbericht

Digitale nieuwsbrief verstuurd

Deze week is er een nieuwe digitale nieuwsbrief verstuurd, met als thema 'risicomanagement'. Met welke risico's heeft een pensioenfonds te maken en wat doet het fonds eraan om deze risico's te beheersen? Lees de nieuwbrief hier.
16 oktober 2017

Nieuwsbericht

Beleidsdekkingsgraad gestegen naar 119,8% (eind september 2017)

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Staples is eind september 2017 119,8%. Hij is daarmee gestegen ten opzichte van augustus 2017. Met de dekkingsgraad wordt de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds uitgedrukt. Lees er hier meer over. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden. De actuele dekkingsgraad is gestegen van 121,4% eind augustus 2017 naar 124,0% eind september 2017. Meer informatie over het verloop van de dekkingsgraad vindt u op de pagina dekkingsgraden.