Nieuwsbericht

Overheidscampagne pensioenduidelijkheid.nl gestart

23 augustus 2023

De regels voor pensioen gaan in Nederland veranderen. Via een campagne op onder andere radio en televisie besteedt de overheid hier aandacht aan. Of deze veranderingen ook effect hebben op uw pensioen bij Pensioenfonds Staples wordt door het bestuur nog nader bestudeerd.  

Het Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten pensioenfonds waarin geen premie meer wordt betaald voor verdere pensioenopbouw, en waarbij de werkgever sinds eind 2021 geen actieve rol meer speelt. We waren hierdoor in de veronderstelling dat er geen mogelijkheid was om de in het verleden opgebouwde pensioenen om te zetten naar een nieuwe pensioenregeling (het zogenoemde ‘invaren’) aansluitend bij de nieuwe regels. Inmiddels blijkt dat deze mogelijkheid toch niet is uitgesloten.

We bestuderen als bestuur alle toekomstalternatieven, nu duidelijker is geworden welke (on)mogelijkheden de nieuwe pensioenregels mogelijkerwijs zullen bieden.

Bij het maken van de toekomstige keuzes staat bij het bestuur van het pensioenfonds centraal wat het meest gunstig is voor de deelnemers van het pensioenfonds. Een eventuele nieuwe pensioenregeling moet uiterlijk 1 januari 2028 zijn ingevoerd. Dat is de deadline die minister Schouten heeft gesteld.

Wat betekent dit voor uw pensioen op dit moment?
Op dit moment verandert er niets aan de pensioenregeling. Uw pensioen en pensioenuitkering blijven we uitvoeren volgens de huidige regeling. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Hoe blijft u goed betrokken bij alle ontwikkelingen?

  • Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Log in op MijnStaplesPensioen en ga naar Mijn gegevens om u aan te melden.
  • Check of uw e-mailadres bij ons bekend is. Log in op MijnStaplesPensioen en ga naar Mijn gegevens om uw e-mailadres door te geven.
  • Word lid van de Vereniging Deelnemers Pensioenfonds Staples (voorheen genaamd Vereniging Gepensioneerden Buhrmann (VGB). Deze vereniging behartigt de belangen van alle deelnemers van het pensioenfonds Staples. Dus ook van de mensen die nog pensioen gaan ontvangen. Lid worden kan eenvoudig via de website www.gepensioneerdenbuhrmann.nl

Hebt u vragen?

Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via telefoonnummer (020) 426 63 20 van 8.30 - 17.00 uur ma-vr of mail ons via pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl.