Nieuwsbericht

Doe mee aan ons risicobereidheidsonderzoek

22 september 2021

Wij willen graag weten hoe u aankijkt tegen zekerheid en risico’s als het gaat om uw pensioen. Daarom nodigen wij een groot deel van onze deelnemers uit om deel te nemen aan het risicobereidheidsonderzoek. Uw mening is belangrijke input voor ons om de koers van het fonds naar de toekomst toe vast te stellen.

U ontvangt een uitnodiging per e-mail of post. Met een persoonlijke inlogcode kunt u vervolgens het onderzoek invullen via https://pensioenfondsstaples.risicohouding.com/

Het onderzoek maakt gebruik van een interactieve website en deelname kost u nog geen 15 minuten.

Onafhankelijk adviesbureau Triple A – Risk Finance voert het onderzoek uit. U wordt doorgelinkt naar hun website. Resultaten van het onderzoek worden anoniem verwerkt en aan het pensioenfonds teruggekoppeld.

Vragen?

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via 020 426 63 20 of pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel pensioen u krijgt ligt niet vast. Uw pensioen is namelijk afhankelijk van beleggingen.

  Wanneer wij wat meer risico nemen bij de beleggingen hebt u kans op een hogere pensioenuitkering, maar is die ook onzekerder. Beleggen we juist wat voorzichtiger, dan hebt u meer zekerheid, maar is uw pensioenuitkering naar verwachting lager. Wij willen graag weten hoeveel risico u vindt dat wij moeten nemen bij het beleggen van uw pensioen. Uw mening is belangrijke input voor ons om de koers van het fonds naar de toekomst toe vast te stellen.

 • Het onderzoek wordt gedaan via een interactieve website en bestaat uit vier onderdelen:

  • In het eerste onderdeel maakt u tien keer een keuze tussen twee verschillende, fictieve pensioenen. U geeft aan welke verdeling van risico en mogelijke pensioenuitkering u het meeste aanspreekt. Waarbij met elke stap de risico’s rondom beide pensioenen een beetje veranderen.
  • In het tweede onderdeel krijgt u op een andere manier mogelijke pensioenuitkeringen te zien op basis van een bepaald risicoprofiel. Kunt u zich vinden in de genoemde bedragen of staat u open voor meer risico of wilt u juist wat meer zekerheid. Door naar rechts en naar links te klikken kunt u bepalen welke verdeling van risico en mogelijke pensioenuitkering u het meeste aanspreekt.
  • In het derde onderdeel stellen wij vragen over maatschappelijk verantwoord beleggen.
  • In het vierde onderdeel krijgt u vragen over uw (huidige) financiële situatie. Bij deze vragen is een inschatting voldoende. We vragen ze om een beeld te krijgen van onze deelnemers.

   

  U kunt het onderzoek slechts eenmalig doorlopen. Stopt u tijdens het beantwoorden van de vragen dan kunt u later verder gaan waar u gebleven bent.