Nieuwsbericht

Datalek: uitkomst onderzoek en maatregelen

25 november 2021

Het pensioenfonds heeft u in augustus jl. geïnformeerd over het datalek bij Blue Sky Group, onze uitvoeringsorganisatie. We vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd.
 
In samenwerking met een gespecialiseerd onderzoeksbureau is de data die mogelijk gelekt kunnen zijn geanalyseerd. In dit bericht informeren wij u over de uitkomst van dit onderzoek en de getroffen maatregelen.

Uitkomst van het onderzoek

  • Bent u nog niet met pensioen?
    Uit het onderzoek blijkt dat het niet waarschijnlijk is dat er persoonsgegevens van u gelekt zijn.
     
  • Ontvangt u pensioen?
    We kunnen bevestigen dat persoonsgegevens van u gelekt zijn. Het gaat om naam, geboortedatum, polis- en personeelsnummer en pensioenbedragen.

 
Maatregelen
Na het datalek heeft Blue Sky Group direct een aantal acties in gang gezet om herhaling te voorkomen. Ook is versterkt toezicht ingesteld op activiteiten rond de uitvoering van uw pensioen. De betrokken toezichthouders zijn geïnformeerd en er is aangifte gedaan bij de politie.
 
Uw digitale veiligheid is voor ons van groot belang. Wij vinden het belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat uw (persoons)gegevens bij ons en bij Blue Sky Group in goede handen zijn. Daarom worden alle processen opnieuw tegen het licht gehouden en onderzoeken we waar verbeteringen mogelijk zijn en hoe risico’s waar mogelijk kunnen worden beperkt. Met de genoemde maatregelen doen wij er alles aan om een soortgelijk incident in de toekomst te voorkomen.
 
Blijf alert
Op basis van het onderzoek omtrent het datalek, is het risico op bijvoorbeeld identiteitsfraude of andere financiële delicten naar onze inschatting beperkt. Desondanks is het altijd goed om alert te blijven op mogelijke fraude met uw gegevens en informatie die u van ons ontvangt. Kwaadwillenden zouden zich kunnen voordoen als Blue Sky Group of het pensioenfonds en u om bepaalde informatie kunnen vragen. Blue Sky Group of uw pensioenfonds vraagt nooit per e-mail of telefoon om wachtwoorden of om wijzigingen door te geven (dus ook niet om het overboeken van geld).
 
Als u twijfelt of een brief of e-mail waarin u om informatie wordt gevraagd wel van het pensioenfonds afkomstig is, neem dan direct contact met ons op via de contactgegevens hieronder.
 
Hebt u vragen?
Wij helpen u graag. Neem contact met ons via telefoonnummer (020) 426 63 20 van maandag tot en met vrijdag of pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl.